over Willemijn

 
Photo:  Metin Oner

Photo: Metin Oner

 

functionaliteit, stevigheid & schoonheid

'utilitas, firmitas, venustas'*

Mijn werk is me dierbaar. Al decennia lang maak ik een mooie tocht langs veel verschillende creatieve disciplines. De Gerrit Rietveld Academie maakte ik niet af, ik was nog erg jong. En ook arm - ik liet me graag afleiden door de vele leuke baantjes: doka-assistent, fotograaf, keukenhulp en ik ontwierp platenhoezen. Mijn eerste echte baan was grafisch vormgever bij een reclamebureau.

Bij de Bijenkorf ging het hard. Na de start als grafisch ontwerper werd ik er al snel stilist voor de sfeer- en productfotografie, in de studio en op locatie. Ik werd centraal stilist en verantwoordelijk voor de presentatie van de afdelingen wonen. Weer later stond ik aan de wieg van Bij Magazine. Als freelancer werkte ik voor woon- en lifestyle tijdschriften van verschillende uitgeverijen, als stilist, redacteur en hoofdredacteur.

Al gaande ontwikkelde een fijne neus voor concepten die aanspreken. Of het nu gaat om inhoud, vorm & functie, redactie, tone of voice of om techniek. Bij al mijn werk denk ik steeds vanuit de beleving van de ontvanger, jouw bezoeker. Met zorgvuldigheid, structuur, techniek en planning. En met een levendige, creative geest.  

Aan het College of Multimedia leerde ik de afgelopen tijd veel over de nieuwste marketing- en communicatie-instrumenten: Digital Marketing, Photoshop, SEO tekstschrijven, Content Management en Social Media. Aan de Schrijversvakschool Amsterdam volgde ik lessen in onder meer proza, poëzie, scenario en essay.

En nu maak ik websites. Met hart en ziel want hier komt alles samen: concept, vormgeving, woord & beeld en functionaliteit - met gebruiksgemak als leidraad.